Vår midsommar

selma och sigge cecilia hallin malin leijonbergselma och sigge cecilia hallin malin leijonbergselma och sigge cecilia hallin malin leijonbergselma och sigge cecilia hallin malin leijonbergselma och sigge cecilia hallin malin leijonberg selma och sigge cecilia hallin malin leijonberg

 

Gryningsmorgon..
Det är arla morgonstund, älvorna dansar likt sky över vattendrag och i skog, fåglarna sjunger med förnyad kraft efter nattens relativa mörker.Morgnar som den här är sällsynta, de gånger de faktiskt inträffar lovar jag mej själv att gå upp vi halvfem fler dagar, kanske alla….att njuta av de tidiga gryende dagstimmarna , men när telefonen ämnar ge skall i gryningstimmen känns kudden allt för lockande och lakanen allt för omfamnande.Sigge och jag är i ärlighetens namn mer av nattdjur och sover gärna så länge det går, men när skyarna dansar likt älvor längs strandkanten ute på sjön , när löven pratar med varandra och stillheten är total, är det en njutning att pina sej upp i ottan.
Det mest magiska med dessa morgonmöten är avsaknaden av måsten, borden och telefonsamtal, det finns ingenting som hör mej mer kreativ och effektiv än tidiga morgon timmar.

I utkanten av det lilla samhälle där vi bor finns en liten glänta , just där bron korsar bäcken som delar strövområdet från badområdet, där står det året runt, i ur och skur,  ett fantastiskt stenbord.
Denna morgon med en aning regn i luften och mjuka änglavingar på sjön valde vi att dekorera det så som vi ofta dekorerar då det är bröllopsfestligheter på gång, med porslinspar och rosor i olika former storlekar och färger, vi valde  romantik och kärlek,som huvud ingrediens.

Ämnen som allt för ofta blir banala och åsidosatta, då till trots att det är dessa ämnen som får världen att leva, brinna hata och älska.

Romantik är alldeles för underskattat och utskrattat i min värld , nog hade livet onekligen sett annorlunda ut med mer och fler romantiska par, vackra färger och njutbara former.

Att ge kärleken en chans och ta den chansen, att låta den ta plats, på riktigt ta plats, det är något vi alla borde arbeta med, hela tiden, hela tiden.

Lätt är det hänt , att jobb, måsten , borden , coola ting och utfyllnad tar större plats än kärleken , kärleken till livet, vännerna, musiken, familjen livspartnern…..

Som den romantiska rosenälskande  kvarleva från 1800talet som jag nu en gång är njuter jag i fulla drag av ett bord dukat med kärlek av kärlek och i kärlek.

Hoppas att din midsommarafton får något av ett romantiskt skimmer över sej och blir kantad med kärleksfulla möten, att du stannar uppe tills gryningstimman låter älvorna dansa, att du har blommor under kudden och att du tar hand om dej.

Med önskan om en fröjdefull midsommar
Selma

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s