Rosensmör

selma och sigge cecilia hallin malin leijonbergselma och sigge cecilia hallin malin leijonbergselma och sigge cecilia hallin malin leijonbergselma och sigge cecilia hallin malin leijonbergselma och sigge cecilia hallin malin leijonbergselma och sigge cecilia hallin malin leijonberg

Rosor…rosor..en blomma som minner om mormor, och hennes rosenvatten och skira porslinskoppar, rosor som jag pryder min lilla butik med, som jag dekorerar vackra hattar med och som jag älskar att använda i mat.

En enkel favorit som passar en kvinna i min stil är att ta gårdagens bröd, gärna valnötsbröd…och rosta i ugnen, rulla de skivade numera skorporna i kanel och socker och servera som snacks till rosenlikör och rosen smör.

Jag tar gärna extrasaltat smör som jag blandar med rosenblad för den läckra smaken men främst för den fina färgens skull.

Att ta de nyrostade ljumma kanelnötskorporna tillsammans med ett tjockt lager smör känns både lyxigt och lite syndigt, en högst angenäm kombination.

Njut i fulla drag och dra dej inte för ett extra glas rosenlikör till skorporna.

Med önskan om en bedårande aftonstund fylld av rosendoft och njutnadsfyllnad/Selma och Sigge

1 thought on “Rosensmör

  1. Ibland blir jag lycklig och idag är en sådan gång 🙂 När livet leder mig fram till en ny upptäckt…kanske en ny artist eller en vacker vy eller en nyfunnen vän eller som idag en ny livsnjutar…blogg? Bara tacka livet och ta emot. Underbart 🙂

    Kram Annika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s